Unibet internetes sportfogadás

A Liverpool tulajdonosai azt mondták, hogy a klub nem eladó, de hajlandóak a külső befektetők javaslataival foglalkozni azzal a spekulációval, hogy egy kínai támogatott konzorcium vásárolni szeretne.

arról számol be, hogy az Everbright pénzügyi konglomerátuma egy Unibet befektetési társasággal dolgozott, hogy jelentős részesedést vásároljon a Liverpoolban, és a klubot több mint 700 millió font értékben értékelte. a jelenlegi tulajdonos, John W Henry, ahelyett, hogy megvásárolná az egész klubot, a Sky News szerint.Egy megállapodás a kínai vállalatok egyik legnagyobb befektetése lenne a Premier League-klubban, és a kínai befektetők iránti érdeklődés után jön létre. Azt mondják, Liverpool nem kapott ajánlatot a tétre, és nem folytat aktív beszélgetést egy potenciális Unibet internetes sportfogadás befektetővel.Azonban a konzorcium nem zárta ki az informális megközelítést, amely még nem zárja le a terveket, vagy tanácsadói.

Az Everbright, amelyet a kínai állam támogat, azt állítja, hogy az ajánlatával dolgozik A PCP Capital Partners, a közel-keleti ügyfelek ügyletével foglalkozó befektetési társaság.

A PCP-t Amanda Staveley vezeti, aki segített a Manchester City eladásának megszervezésében Sheikh Mansour bin Zayed al-Nahyan-nak, egy olyan üzletet, amely segített a Unibet Hungary korábbi Liverpooli ugrásnak, hogy Anglia egyik leggazdagabb futballklubjává váljon.A Sheikh Mansour tavaly 13% -os részesedést értékesített a Manchester City-ben a kínai befektetőknek.

Staveley segített a Barclays-nek a pénzügyi válság idején több mint 3 milliárd font összegű Sheikh Mansour-ból származó finanszírozásért felajánlani, és 721 millió fontért Unibet pereli a bankot azzal szemben, amit követelés nélkül fizet. korábban részt vett a Liverpoolban. 2009-ben Staveley volt a csatorna a klub és a Kuvait csoport között, amely azt a Tom Hicks és George Gillett tulajdonosokat vásárolta meg.

Fenway, amely szintén a Boston Red Sox baseball csapata, Liverpoolt vásárolta 2010-ben 300 millió fontot ígért, és megígérte, hogy a klubot az angol labdarúgás tetejére viszi vissza, miután az akkori 20 éves különbség a klub legutóbbi megnyerése óta.Azonban a játékosok Unibet nagy kiadásai ellenére a Liverpool űrlapja rendellenes volt, és tavaly nyolcadik lett a Premier League-ben.

Az Everbright iránti érdeklődés a Liverpool iránti érdeklődés egy nap után következett be, amikor az egyik klubtulajdonos azt mondta, hogy Fenway nem volt szándékában áll eladni a klubot.

„Ezt korábban mondtuk, és szeretném újra megmondani: ez a klub nem eladó. Ha valaki egy levelet szeretne írni nekünk, amely azt akarja, hogy megvásárolja a klubot, akkor a Unibet szemétbe kerül, ”mondta Tom Werner a Liverpool Echo-nak.

De Werner azt mondta, hogy Fenway társalapítója John Henry készen állt arra, hogy mérlegelje a Liverpool kisebbségi részesedését.

„Aktívan törekszünk a kereskedelmi lehetőségekre, amelyek pedig segítenek a csapatba való befektetésben és a labdarúgó-mérkőzések megnyerésében.Ezek a kereskedelmi megbeszélések bonyolultak lehetnek, és a múltban azt mondtuk, hogy a megfelelő Unibet feltételek mellett, és a megfelelő partnerrel teljesen megnézhetjük a kis befektetési részesedést a klubban, mondta.

Kínai a vállalkozások az európai labdarúgó klubokba fektettek be, Unibet mivel az elnök, Xi Jinping azt mondta, hogy Kína a világ labdarúgó hatalma lesz. A West Bromwich Albion, az Aston Villa és a Wolverhampton Wanderers a kínai befektetők az elmúlt hónapokban vásárolták.